Четвер, 21 жовтня 2021 12:35

В Україні представили модернізовану версію БМП-1 із новим бойовим модулем

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, презентація нової БМП-1М та інших зразків бронетехніки відбулась в рамках візиту на НВО «Практика» Секретаря РНБО України Олексія Данілова

Крім цього, були представлені модернізовані версії БТР-60 «Хорунжий» та тактичний бронеавтомобіль «Козак 2М1» із встановленим дистанційно керованим бойовим модулем SARP NSV Aselsan турецького виробництва.

Не менш цікавим проектом став зразок модернізованої бойової машини піхоти БМП-1М, який, за словами представників «НВО «Практика», є радикальним переосмисленням оригінальної концепції.

Оновлена БМП-1 замість двох звичних дверей-баків десантного відсіку оснащена сучасною апареллю. Також помітно, що висота корпусу бойової машини дещо збільшена.

Десантний відсік став більш просторим й зручним для розміщення військовослужбовців. Травмобезпечні індивідуальні сидіння десанту розташовані вздовж бортів машини, що з одного боку робить машини більш схожими на сучасні західні зразки (й збільшує захищеність від підриву), а з іншого - унеможливлює ведення вогню з особистої стрілецької зброї з бійниць, що було можливим в БМП-1 до її модернізації.

Модернізована БМП відрізняється від радянського зразка також присутністю вдосконаленого бойового модуля «Спис-Синтез», що розроблений та виготовляється компанією «НВК «Техімпекс».

Головне, чим він відрізняється БМ «Спис-Синтез» від інших вітчизняних бойових модулів - це система управління вогнем «Синтез» від компанії «Цифрові технології». Нова система управління вогнем має у своєму складі ОЕМ «Кажан-3К15», дві телевізійні камери, тепловізор, лазерний далекомір та новий стабілізатор озброєння.

В СУВ «Синтез» реалізовано автоматичне захоплення та супроводження цілі. У поєднанні із чіткою та плавною роботою стабілізатора досягнуто нового рівня ефективності стрільби, як з місця, так і на ходу та під час подолання водних перешкод.

На відміну від радянського БМП-1, БМ «Спис-Синтез», має набагато більший та сучасніший список озброєння.

Мова йде про 30-мм основну автоматичну гармату ЗТМ-1, кулемет 7,62 мм, автоматичний 30-мм гранатомет КБА-117 (АГС-17), а головне, дві пускові установки (чотири керовані ракети) сучасних та потужних ПТРК «Бар’єр» від ДККБ «Луч», котрі, на відміну від застарілих комплексів 9К11, здатні уразити будь-який зразок сучасної бронетехніки й на значно більшій дистанції.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, таким чином, модернізована версія бойової машини піхоти, досить вигідно відрізняється від радянського зразка БМП-1, значно сучаснішим й багатофункціональним озброєнням, більшим захистом екіпажу та десанту, а також ергономічністю.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: