Понеділок, 18 жовтня 2021 10:09

У 2022 році в ЗСУ можуть з'явитися модернізовані «Шилки»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в рамках спеціалізованої виставки «Цифрове майбутнє армії», яка проходила у Києві, була продемонстрована сучасна модернізація відомої радянської «Шилки» – від ДП «Завод «Арсенал».

Випробування дослідного зразка близькі до завершення й вже у 2022 році перші машини, ймовірно, почнуть тестуватися в українському війську.

На відміну від радянської установки, адаптована версія від ДП «Завод «Арсенал» оснащена сучасною РЛС с фазованою антенною решіткою та пакетом ПЗРК.

Крім того, осучаснена машина протиповітряної оборони має й автоматизоване «начиння», котре здатне не лише ефективно виявляти цілі, а й успішно працювати в єдиній (потенційній) мережі полем бою ЗСУ.

Нова РЛС дає можливість ефективно виявляти стандартні повітряні мішені, а також «побачити» й нерухому ціль (гелікоптер, що «зависнув» над землею або звичайний невеликий дрон). В тому числі наземні цілі (як у русі, так і в статичному положенні).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за планом контракт має бути укладений найближчим часом в рамках держзамовлення цього року. Також, додатково, розглядається замовлення на певну кількість машин в ДОЗ-2021.

 

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: