Вівторок, 13 липня 2021 11:40

Луцький завод освоїв виробництво вже понад 6000 позицій комплектуючих для бойових літаків

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, невдовзі на підприємстві планують опанувати виготовлення всієї номенклатури деталей авіадвигунів.

Це дасть змогу бойовим літакам ЗСУ максимально позбутися залежності від російських комплектуючих

ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» (входить до складу ДК «Укроборонпром») успішно продовжує програму імпортозаміщення й поступово освоює виробництво на власних потужностях все більшої номенклатури виробів.

«Наше підприємство освоїло виробництво понад 6 000 номенклатурних позицій (станом на 2019 було 5,5 тисяч) та планується освоїти виробництво всієї номенклатури деталей авіадвигунів. А це понад вісім тисяч найменувань!», - наголосив директор підприємства Володимир Маракулін, зауваживши, що раніше ці деталі постачали підприємства з країни-агресора.

За його словами, допомогою в цій справі заводчанам стала й планомірна закупівля нового обладнання. Так у 2018 році фінансування оновлення верстатного парку склало 88 млн гривень, у 2019-2020 роках – близько 100 млн грн, а у поточному році на придбання та здійснення модернізації основних засобів планують виділити 70 мільйонів гривень.

Нагадаємо, на ЛРЗ «Мотор» здійснюється капітальний ремонт авіаційних турбореактивних двоконтурних двигунів з форсажною камерою АЛ-31Ф, АЛ-21Ф-3Т та РД-33, якими відповідно оснащуються бойові літаки Су-24, Су-27 та МіГ-29.

Також на підприємстві капіталять двигуни ГТДЕ-117, ГТДЕ-117(-1) та 12 найменувань агрегатів двигуна Д30-КП для військово-транспортного літака Іл-76.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, оскільки це єдине в Україні підприємство, яке здатне виконувати такий спектр робіт, Міноборони України досить активно замовляє ремонт двигунів для винищувачів Повітряних сил ЗС України.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: