Понеділок, 21 червня 2021 11:18

Німці представили безпілотний бойовий всюдихід

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Rheinmetall зробила те, до чого рухається команда виробників українського всюдиходу Nomad.

Нова універсальна платформа з унікальними ходовими якостями пропонується військовим для виконання низки місій. Проте у Rheinmetall - це вже у безпілотному варіанті.

Німецький оборонний гігант Rheinmetall оголосив про випуск нового автономного безпілотного наземного транспортного засобу (A-UGV), який отримав назву Mission Master XT.

Він розробений з огляду на потребу військових - мати надійного безпілотного помічника, який буде надзвичайно мобільним навіть у найскладніших місцевостях і буде здатний перевозити значний корисний вантаж.

Всі ці можливості і втілені у новій платформі Mission Master XT, що була створена канадським відділенням компанії Rheinmetall.

Автономний безпілотний засіб, завдяки своїй модульності, може застосовуватися у якості логістичного транспорту, медичного евакуатора, системи зв'язку та спостереження, РХБ-розвідки, вогневої підтримки та пристосований під інші вимоги та потреби користувача. Все визначається функціоналом корисного наватаження.

«Master XT, який має діяти на рівні взводів або рот, дозволить підрозділам збільшувати дальність виявлення ворожих цілей та вогневу потужність за допомогою зброї більш важкого калібру та більш потужної оптики, яку може перевозити нова платформа», деталізують у Rheinmetall окремі сценарії застосування.

А ще наземний дрон Mission Master XT від Rheinmetall може бути майже як бойова таксівка. Є опція безпосереднього управління платформою.

Mission Master XT - більш потужна «бойова конячка» у порівнянні з багатофункціональною безпілотною платформою від Rheinmetall з назвою Mission Master SP, яка була продемонстрована у 2017 році. Вона здатна перевозити до 600 кг, оснащується різноманітним озброєнням та приладдями.

Завдяки шасі 8х8 вона має високу прохідність, розганяється до 40 км/год, а також форсує водні перешкоди вплав зі швидкістю 5 км/год.

У свою чергу, Master XT має колісну формулу 4х4, його максимальна швидкість - до 40 км/год по суходолу і 5 км/год - на воді. Проте майже удвічі більша вантажопідйомність.

При вазі у 2217 кг, потужний A-UGV Master XT може везти 1000 кг вантажу чи спеціального обладнання по будь-яким важкодоступним місцям. Дизельний двигун має запас ходу 750 км без дозаправки, тоді як літій-іонні акумулятори забезпечують до 6 годин безшумного руху.

Компанія Rheinmetall заявила, що їхня нова автономна платформа Mission Master XT домінує у екстремальних умовах.

Вона легко справляється з льодом, снігом та мінусовими погодними умовами, а також з піщаними, скелястими та гірськими рельєфами. А можливості амфібії дозволяють їй плавати, зберігаючи при цьому повну вантажопідйомність.

Ще однією важливою особливістю Rheinmetall Mission Master XT є система постійного підкачування шин, яка регулює тиск у колесах залежно від місцевості.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, як і інші роботизовані платформи з сімейства Mission Master Rheinmetall, новий Mission Master XT має унікальну стандартну систему управління боєм НАТО (BMS), інтегровану у кожну платформу. Вона дозволяє обробляти велику кількість тактичних даних.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: