Вівторок, 16 березня 2021 12:07

Хто замінить УАЗи в Збройних Силах України

SpecMachinery.com.ua вже розповідав про те, що Міністерство оборони України планує кардинально оновити парк автомобільної техніки багатоцільового призначення для підрозділів Збройних Сил України. Тепер стало відомо хто ж позмагається за розробку та поставки для ЗСУ.

Нагадаємо, як SpecMachinery.com.ua вже розповідав, зараз основну групу армійських автомобілів, що використовуються у Збройних Силах України, складають УАЗи різних модифікацій, що вже морально і фізично застаріли. А модернізація і випуск нових моделей і модифікацій цих автомобілів та запасних частин до них здійснюються підприємствами держави-агресора Російської Федерації. Тому прийнято принципове рішення про поступове виведення їх з експлуатації.

Конкурс на розроблення багатоцільового автомобіля, що замінить радянські УАЗи, Міноборони оголосило 1 березня. Для цього було відкрито дослідно-конструкторську роботу (ДКР), яку передбачається здійснити у першій половині 2021 року за кошти виконавця.

Наразі, Міністерство оборони України оприлюднило перелік підприємств, які подали заявки на участь в установчій нараді щодо проведення конкурсу для заміни армійського УАЗа – передає ukrmilitary.com.

За інформацією Міноборони заявку на участь в установчій нараді щодо відкриття ДКР, яка відбудеться 18 березня, подали шість компаній та установ:

  • ТОВ «Протект Інжиніринг»;
  • ТОВ «Віді Юнікомерс»;
  • ТОВ «Українська бронетехніка»;
  • ТОВ «Конструкторсько-виробниче підприємство «Синергія»;
  • Відкрите акціонерне товариство «Укравтобуспром»;
  • Міжнародний аналітичний центр права «НГО МАЦП».

Найбільш відома з переліку – компанія «Українська бронетехніка», що постачає Збройним Силам 9-тонні бронеавтомобілі «Новатор» на шасі Ford 550 і 17-тонні «Варти» на шасі МАЗ-5434.

ВАТ «Укравтобуспром» (Український інститут автобусо-тролейбусобудування) відмітився публікацією в 2018 році зображенням проекту бронеавтомобіля Сavalier. Автомобіль колісної формули 4х4 і повною масою 6,6 тонн призначений для перевезення до 6 чоловік десанту. Передбачалось, що машина матиме протимінний захист, зокрема V-подібним днище.

ТОВ «Віді Юнікомерс» відома тим, що пропонує броньовані інкасаційні автомобілі на базі Ford.

Стосовно розробок інших компаній інформації знайти поки що не вдалось.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: