Понеділок, 28 жовтня 2024 09:46

До України відправили партію канадських бронетранспортерів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, до України з Німеччини відправили партію нових канадських бронетранспортерів LAV 6.0 ACSV в медичному виконанні.

Повідомляється що машини були відправлені до України після завершення навчань з експлуатації та обслуговування.

Про плани щодо передачі цих машин стало відомо у вересні 2024 року.

Тоді Прем’єр Канади Джастін Трюдо під час візиту президента Володимира Зеленського у вересні 2023 року заявив, що Оттава протягом трьох років інвестує 650 млн доларів, щоб надати Україні 50 броньованих машин власного виробництва.

У червні 2024 року перші машини були відправлені з Канади до Німеччини, де українські екіпажі мали пройти на них навчання.

«Україна повинна перемогти у цій війні, і Україна може розраховувати на підтримку Канади до самої перемоги. Канада пишається тим, що надає Україні новий парк найсучасніших броньованих машин для захисту її відважних військовослужбовців», — розповів міністр національної оборони Канади Білл Блер

Очікувалося що, нові ACSV потраплять на фронт не раніше осені 2024 року. Оскільки спочатку планується провести комплексне навчання з керування та обслуговування цих машин.

Деякі українські підрозділи вже мають досвід експлуатації цих бронетранспортерів, оскільки у грудні 2022 року ACSV був помічений у складі ЗСУ.

Наприкінці вересня 2024 року Генеральний штаб України оприлюднив світлини тренувань українських військовослужбовців на канадських бронетранспортерах LAV 6.0 ACSV у санітарному варіанті.

Бронетранспортери LAV 6.0 ACSV це сучасні колісні броньовані машини з колісною формулою 8х8 розроблені на модернізованій базі LAV 3.

Нові машини отримали покращений рівень захисту, який здатний тримати кулеметні кулі калібру 14,5 з усіх сторін.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також на машину були встановлені нові системи огляду, дистанційно керовану ЗПУ Protector RWS, новий двигун потужністю 450 к/с, що дозволяє розігнати машину по трасі до 100 км/год, а по бездоріжжю до 40 км/год.




Інформація:

Ще матеріали з цієї категорії: « Австралія передасть Україні танки Abrams

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: