Вівторок, 08 жовтня 2024 09:46

ЗСУ отримали перші бронемашини «Джура»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні Сили отримали на озброєння перші легкі тактичні бронеавтомобілі «Джура» українського виробництва.

40 окрема артилерійська бригада нещодавно отримала перші броньовики «Джура», що були допущені до експлуатації військовими в серпні цього року.

Тактична 5-тонна бронемашина має забезпечити захист для бійців, що виконують задачі у прифронтовій зоні. Для цього вона оснащена потужним дизельним двигуном та легким бронюванням, що здатне зупинити уламки або кулю з легкого стрілецького озброєння.

Бійці 40 ОАБр розповіли, що лише опановують «Джуру», випробовуючи її на складних ґрунтах. Досі вона себе добре показала на піщаній місцевості та лише чекає сезону дощів, де має зустрітися з розмитими дорогами.

«Їде, не боїться нічого, це добре зроблена машина для таких умов. За рахунок її малих розмірів вона непомітна, ви можете сховати її в будь-якому лісі або лісопосадці від ворожих дронів», — каже Віктор, механік-водій бронеавтомобіля.

Він зауважив, що машина чудово підходить для того, щоб завезти невелику групу бійців або боєкомплект на позиції у своєму багажному відділенні.

Репортери «Армія TV» розповіли, що машина йде плавно по бездоріжжю попри свою вагу, відзначивши при цьому низький рівень шуму всередині салону.

«Джура» — це легкий бронеавтомобіль утилітарного типу, який розробила українська компанія НВО «Практика» на основі шасі позашляховика Land Cruiser 70.

Конструктори модифікували оригінальне шасі, встановивши на нього спеціально розроблену бронекапсулу, котра забезпечує захист на рівні ПЗСА-4, що аналогічний стандарту STANAG 4569 lvl 1.

Вона захищає від автоматних куль калібру 5,45 мм (7Н10) та забезпечує захист від підриву кількох гранат під колесом або днищем.

З огляду на зростання ваги до 5,7 тонн у спорядженому стані конструктори посилили залежну підвіску та встановили нову гальмівну систему відповідно до збільшеної маси.

Машина оснащена 200-сильним дизельним двигуном із крутним моментом 430 Нм. За словами розробників, у Land Cruiser 70 він достатньо потужний та дуже надійний, з мінімумом електроніки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на вимогу замовника, він комплектується автоматичною, напівавтоматичною або механічною коробкою передач.

                                                              




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: