Середа, 02 жовтня 2024 09:45

В Україні виробляють до 20 САУ «Богдана» на місяць

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за місяць Україна виробляє до 20 самохідних колісних артилерійських установок «Богдана».

Про це президент Володимир Зеленський заявив на відкритті Другого міжнародного Форуму оборонних індустрій.

Дедалі більше військових частин Сил оборони отримують ці САУ калібру 155-мм вітчизняного виробництва.

«Ми робимо артилерію, робимо наші «Богдани», півтора десятка щомісячно. Буває двадцять», – розповів Зеленський.

Він також наголосив, що у надзвичайно важких умовах повномасштабної війни та під постійними російськими ударами, українці змогли побудувати фактично нову оборонну промисловість.

Згідно з попередніми офіційними заявами, в травні цього року українська оборонна промисловість вийшла на темпи виробництва 10 самохідних гаубиць «Богдана» на місяць.

А тепер, судячи з повідомлення Володимира Зеленського, можливості виробництва виросли вдвічі з того часу.

Також минулого місяця, стало відомо, що Збройні Сили України отримали 18 самохідних артилерійських установок «Богдана», які були профінансовані Данією. Про це повідомив міністр оборони країни Трольс Лунд Поульсен на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Він також зазначив, що передача всіх замовлених систем відбулася через два місяці після фінансування цієї угоди.

Вибір саме цієї артилерійської системи як військової допомоги обрали представники Данії на підставі офіційної рекомендації міністерства оборони та міністерства стратегічних галузей промисловості України.

Наприкінці вересня у міноборони Данії розповіли, що Данія і Україна продовжують закупівлю озброєнь через український оборонний комплекс на загальну суму 600 млн доларів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, частину коштів на це візьмуть із заморожених російських активів у Євросоюзі. Зокрема, йдеться також про виробництво українських артилерійських установок «Богдана».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: