Четвер, 26 вересня 2024 11:03

В Україні розпочалося виробництво броньованих пікапів для армії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вітчизняна компанія «НІКО СпецАвто» планує до кінця 2024 року випустити перші три десятки армійських броньованих пікапів.

Машини буде виготовлено «під потреби окремих структур, які виконують спеціалізовані завдання».

За словами гендиректора підприємства Дениса Фоменка, новий пікап під назвою NIKO розроблений як універсальна автомобільна платформа на базі Isuzu D-Max і оснащений панцерованим захистом.

«Зовні наш пікап нічим не відрізняється від звичайного автомобіля, однак кожен екземпляр – це результат симбіозу передових технологій бронювання, досконалого дизайну та високої якості.

Кожна деталь створена з максимальною увагою до безпеки та технологічного прогресу. Попри збільшену вагу, автомобіль зберіг маневровість і безпечність руху», – уточнює Денис Фоменко.

В офіційному повідомленні подробиць небагато, але вказано на корисну вантажність машини в 1100 кг. За твердженням розробників це десь «на 35% перевищує вантажопідйомність аналогів у тому ж класі та ціновому діапазоні, таких як Toyota Hilux і SsangYong Musso».

Такий транспортний потенціал позначається на результативності логістичних завдань як для перевезення особового складу, так і вантажів військового призначення – боєкомплектів, харчів, води, амуніції тощо.

При потребі машина може комплектуватися в кузовній платформі кулеметом на турелі, гранатометом чи навіть автоматичними бойовими модулями, оскільки підсилена підвіска дозволяє нести таке навантаження.

Броньована машина працюватиме в зоні бойових дій, тож її можна використовувати як санітарний евакуатор поранених – швидка, маневрова, малопомітна у складках місцевості через невеличку габаритну висоту.

Щоправда, самі ж габаритні розміри та силовий потенціал в офіційному повідомленні не йдеться. Однак згадка про використання бази Isuzu D-Max вказує на використаний там двигун Isuzu 4JJ3 потужністю 190 к.с.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також згадується про комплектацію машини лебідкою із зусиллям 7620 кг для підйому та буксирування на бездоріжжі, розчищення завалів тощо.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: