Субота, 07 вересня 2024 19:37

США відправлять Україні додаткові БМП Bradley та БТР M113

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Сполучені Штати включили у новий пакет допомоги Україні бойові машини піхоти Bradley та бронетранспортери M113.

На сайті Пентагону розповіли, що пакет допомоги надається за президентським розпорядженням (PDA), орієнтовна вартість якого становить 250 мільйонів доларів.

«Пакет забезпечить Україні додаткові можливості для задоволення її найнагальніших потреб», – розповіли у Департаменті оборони.

У пакет увійшла бронетехніка, артилерійські боєприпаси, патрульні човни, протитанкові засоби, ракети до систем протиповітряної оборони, снаряди до HIMARS.

Передаються бойові машини піхоти Bradley, які гарно себе показали на полі бою, бронетранспортери M113, які забезпечують безпечне перевезення піхоти та неназвані бронемашини класу MRAP.

Для посилення можливостей з протиповітряної оборони (ППО) передаються ракети RIM-7 та Stinger.

Зенітні ракети RIM-7 використовують у корабельних комплексах ППО, проте в Україні ними озброюють модифіковані наземні системи.

Раніше повідомлялось, що ЗРК «Бук-М1», які застосовує українська протиповітряна оборона, переобладнали під використання американських ракет.

У Пентагоні зазначили, що це 65 пакет допомоги для України, наданий адміністрацією Байдена з запасів Міністерства оборони з серпня 2021 року.

Перелік всього пакета:

протиповітряні ракети RIM-7 і забезпечення для ППО;

ракети Stinger;

боєприпаси для HIMARS;

снаряди калібрів 155 мм та 105 мм;

важкі протитанкові ракети TOW;

протитанкові системи Javelin і AT-4;

бойові машини піхоти Bradley;

бронетранспортери M113;

транспортери MRAP;

боєприпаси до стрілецької зброї та гранати;

патрульні катери;

морське навчальне обладнання;

вибухове обладнання та боєприпаси;

запчастини, допоміжне обладнання, послуги, навчання, транспорт.

Міністр оборони США Ллойд Остін перед засіданням на базі «Рамштайн» у Німеччині анонсував новий пакет військової допомоги і зазначив, що озброєння будуть доставлені «зі швидкістю війни».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, попередній пакет на $125 мільйонів Сполучені Штати надавали 23 серпня. Він включав ракети ППО, антидронове обладнання і протитанкові ракети, боєприпаси і мобільні ракетні комплекси.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: