Вівторок, 20 серпня 2024 12:14

ЗСУ «засвітили» невідомий бронеавтомобіль

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у Збройних силах України з'явився новий бронеавтомобіль, який може перевозити 11 осіб десанту та витримує підрив 10 кг вибухівки.

Зазначається, що новий «невідомий» бронеавтомобіль «засвітили» у проморолику 10-ї ОГШБр ЗСУ.

«Машина схожа на південноафриканський бронеавтомобіль Paramount Group Mbombe 6x6, на який було встановлено український бойовий модуль «Спис», який також встановлюють на БМП-1ТС.

Цей бронеавтомобіль вже показували під час презентації головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському, і за деякими даними це саме українська ліцензійна версія бронеавто, а не закупівля в ПАР, проте офіційної інформації немає», - йдеться в повідомленні.

Вказаний бронеавтомобіль Mbombe 6x6 може перевозити 11 людей: 3 члена екіпажу на 8 членів десанту. Також у нього відсутнє V-подібне днище, але він може витримати підрив 10 кг вибухівки.

Автори телеграм-каналу встановили, що Mbombe 6x6 закуповувався для Йорданії, Лівії та Еквадору, але інформації про це доволі мало.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також компанія в Казахстані придбала ліцензію на його виробництво і почало у 2021 році виробляти модифіковану версію під назвою Barys 6x6, але замовлень поки що не було.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: