Середа, 03 липня 2024 09:46

Нацгвардія отримала першу партію бронеавтомобілів «Новатор-2» із засобами РЕБ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія «Українська бронетехніка» передала Національній гвардії України першу партію нових броньованих автомобілів «Новатор-2».

10-місний бронеавтомобіль «Новатор-2» був вперше представлений у вересні 2023 року на виставці MSPO у Польщі. Машина створена на базі попередньої версії «Новатора» з урахуванням вимог сьогоднішнього поля бою.

Поява 10-місної версії пояснюється саме потребою військових, хоча насправді «Новатор-2» вийшов не набагато більшим за 5-місну версію (довжина машини зросла всього на 10 см).

Основні зміни прийшлися на кузов пікапу — його зашили бронею, встановили 5-сантиметрові вікна, додаткові крісла і люк в задній частині — як додаткову точку для ведення вогню, а також для евакуації.

Серед головних новацій 10-місного бронеавтомобіля – поліпшена підвіска та система керування, які забезпечують високу маневреність та підвищену прохідність. Важливо зазначити й те, що машини постачаються одразу з засобами РЕБ.

На бронеавтомобілі також випробували вітчизняний дистанційно керований модуль «ТАВРІЯ-14,5», який оснащений великокаліберним кулеметом КПВТ калібру 14,5 мм.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, він має змогу захоплювати та супроводжувати цілі, а також вести точний вогонь по ворожих цілях під час руху.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: