Четвер, 27 червня 2024 09:54

На озброєння ЗСУ поставили італійські БТР Puma

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міноборони України допустило до експлуатації у військах італійські бронетранспортери Puma.

В оборонному міністерстві розповіли, що бронетранспортери пройшли кодифікацію, яка дозволяє закуповувати цей БТР за кошти з державного бюджету.

Жодна країна офіційно не повідомляла, що до пакетів допомогли входили колісні бронетранспортери Puma.

Цей бронетранспортер перебуває на озброєнні збройних сил Італії, Пакистану, Лівії та Джибуті.

Імовірно, партія бронетранспортерів Pumа увійшла до одного із засекречених пакетів оборонної допомоги Україні від уряду Італії.

Бронетранспортери Puma у варіантах із колісними формулами 6×6 та 4×4 розроблені та серійно вироблялися італійським консорціумом Iveco-Oto Melara на початку 2000-х років.

Екіпаж бронемашини Pumа 6×6 масою 8,2 тонни складається з двох осіб: водія та стрільця. Другий озброєний кулеметом калібру 7,62 мм або 12,7 мм. Десантне відділення має місця для чотирьох українських військових.

Силова установка БТР представлена ​​чотирициліндровим дизельним двигуном Iveco потужністю 180 к.с. та автоматичною коробкою передач.

В Україні БТР може виконувати різні функції, включаючи ведення розвідки, боротьбу з бронетанковою технікою (варіант із протитанковою ракетою на даху транспорту), перекидання живої сили.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на базі БТР Puma створено різні варіанти техніки: командирські, розвідувальні, обладнані протитанковими та протиповітряними комплексами, з 81-мм мінометними установками, санітарні БТР та машини РХБ-захисту.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: