Четвер, 23 травня 2024 09:29

У ТрО розробили власні наземні дрони

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у теробороні за власними проєктами розробляють та будують наземні дрони різного призначення.

Бійці 108 бригади тероборони розповіли, що дрони проходять випробування на передовій.

Ці самохідні дистанційно керовані колісні платформи, які завдяки шарнірно-зчленованій конструкції відрізняються чудовою маневреністю та прохідністю.

Одні з них призначені для мінування і везуть на собі до 10 протитанкових мін. Інші допомагають у розмінуванні. А треті у тривісному виконанні можуть евакуювати поранених із поля бою чи доставляти різні вантажі.

«Усі наші дрони мають одну назву – “Махно”. На честь легендарного Нестора Махна», – зазначив офіцер із позивним «Діскус».

Він розповів, що конструювання, зварювання, електроніку та необхідне програмування – все самотужки зробили наші воїни. Левову частку необхідних коштів так само вклали вони.

Дрони можуть керуватися з відстані до 5 км. Час автономної роботи становить 8 годин. Максимальна швидкість – 20 км/год.

Такі платформи планують оснастити портативними РЕБ для боротьби з ворожими безпілотниками.

Нині у своїй майстерні тероборонівці власними силами складають дрон для штурмових груп.

Він розрахований на вантажопідйомність 500 кг та укомплектований колесами, які не бояться куль та уламків.

«Для більшої ефективності наземні дрони повинні працювати в комплексі, причому в парі з безпілотниками в небі», — зазначили у теробороні.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також нещодавно в Україні відбулися випробування роботизованої платформи «Соломандра», яка має допомогти з розмінуванням.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: