Четвер, 18 квітня 2024 14:45

Головнокомандувачу представили нову українську бронемашину

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українським військовим вперше представили колісну бойову машину українського виробництва.

Головнокомандувачу збройних сил України Олександру Сирському представили новітні зразки української військової техніки: модернізовану бойову машину піхоти БМП-1ТС з українським модулем «Спис-Синтез» та бронемашину Oncilla.

Втім, самим цікавим зразком техніки в експозиції виявилась раніше небачена шестиколісна бронемашина, назва якої поки що не афішується.

Візуально машина майже повністю повторює контури відомої машини Mbombe 6×6, що була розроблена південноафриканською компанією Paramount Group.

Є інформація, що ліцензійне виробництво цих машин було налагоджено і одним з українських підприємств.

Mbombe – це колісна броньована бойова машина, що була розроблена компанією Paramount Group у 2010 році.

Бронемашина вміщує вісім піхотинців, де для кожного бійця виділено окреме протимінне крісло. Окрім них в машині розміщуються три члени екіпажу: командир, водій та навідник.

Вихід із десантного відділення для екіпажу та піхотинців у десантному відділенні реалізований через кормову апарель.

У базовій комплектації машина вагою у 16 тонн має 3 клас захисту за стандартом STANAG 4569. Він передбачає витримування обстрілу зі стрілецького озброєння калібру 7,62×51 бронебійними патронами.

Крім того, розробник позиціонує свій бронеавтомобіль як мінозахищену бойову одиницю, що здатна витримати підрив заряду вагою до 10 кг у тротиловому еквіваленті. Такий захист забезпечується завдяки двошаровому V-подібному дну корпусу.

В якості озброєння представлена на відео локалізована бронемашина отримала український бойовий модуль «Спис-Синтез».

Він оснащений 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, 30-мм автоматичним гранатометом КБА-117, спареним кулеметом ПКТ калібру 7,62-мм. Крім того в модуль інтегрований протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр» з пусковими для 2 ракет.

Модуль стабілізований у двох площинах, тому оператор може відносно влучно вести вогонь під час руху. Для роботи у всепогодному режимі приціл навідника оснащений тепловізійним каналом.

Оригінальний модуль «Спис-Синтез», що використовується на українських БМП, є пілотованим. Для цього під модулем встановлена «кошик» бойового відділення, в якому розміщений оператор озброєння, однак на фото воно відсутнє.

Ймовірно, модуль на фото є дистанційно керованим та може застосовуватись через пульт управління. Частково це підтверджується наявністю монітору по правому борту в кінці десантного відділення.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машина має колісний привід 6×6 та оснащена дизельним двигуном Cummins ISBe4 (300 кВт) з автоматичною 6-ступінчастою коробкою передач Allison. Вона здатна розвивати швидкість у 100 км/год, а запас ходу складає 700 км.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: