Вівторок, 27 лютого 2024 09:55

Україна отримала нову партію бронетехніки від Німеччини

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Німеччина надала черговий транш військової допомоги Україні, який включає бронетехніку різного призначення та боєприпаси.

В рамках нового траншу уряд Німеччини передав Україні 4 машини розмінування WISENT 1 та 4 патрульні автомобілі.

У пакеті присутні й інші засоби розмінування, зокрема, 250 комплектів для розмінування, матеріали для знешкодження вибухонебезпечних предметів та 3 мобільних дистанційно керованих систем розмінування.

Крім того, до нового пакету увійшло 147 пристроїв нічного бачення, 10 розвідувальних безпілотних комплексів Vector із запасними частинами, 12 терміналів супутникового зв’язку SatCom та 22 системи виявлення та придушення дронів.

Також в рамках допомоги було передано 14 000 артилерійських боєприпасів калібру 155 мм.

Wisent 1 – це гусенична броньована інженерна машина створена на базі основного бойового танка Leopard 1, що призначена для розмінування.

Головне її завдання це створення проходів у мінному полі. Вона здійснює автоматичну розмітку розмінованої ділянки, щоб нею змогли пройти піхотинці та інша техніка.

Wisent 1 MC оснащена мінним плугом шириною у 3,5 метри, системою розмітки смуги руху, допоміжною лебідкою та краном, вантажопідйомністю 30 тонн.

Безпілотник Vector – це безпілотний авіаційний комплекс з вертикальним зльотом та посадкою, та оптико-локаційною станцією HD-40LV з лазерним далекоміром.

Цей тип БПЛА надає дані повітряної розвідки в реальному часі в ефективній і зручній для користувача формі завдяки вбудованому штучному інтелекту, також система звільняє оператора від постійного відеоконтролю.

Вбудовані алгоритми дають змогу автоматично ідентифікувати об’єкти та негайно передавати ключову розвідувальну інформацію на землю.

Зашифрований пористий IP-зв’язок відправляє відеопотоки на відстань до 15+ км. Час польоту до 120 хвилин.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, все це поєднано в компактному та надійному електричному БПЛА вертикального зльоту та посадки.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: