Понеділок, 29 січня 2024 11:36

ЗСУ отримали бойові машини із Польщі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні сили України отримали бойові машини БРДМ-2, які раніше були на озброєнні армії Польщі.

Скільки всього Варшава передала нашій країні БРДМ-2 – невідомо. За чутками, йдеться приблизно про 40 бойових машин.

Станом на 2021 рік, тобто до початку у 2022 році повномасштабного вторгнення в Україну російських окупаційних військ, у польській армії було близько 230 бойових машин БРДМ-2 у різних модифікаціях.

До початку вторгнення в Україну російських військ на озброєнні ЗСУ було понад 350 БРДМ-2. Тому українські солдати не мають проблем із використанням польських бойових машин.

БРДМ-2 – це радянська броньована розвідувально-дозорна машина, розроблена у 1962 році. Вона замінила БРДМ-1. Бойова машина БРДМ-2, на відміну від БРДМ-1, має башту з кулеметом КПВТ калібру 14,5 мм та кулеметом ПКТ калібру 7,62 мм.

Товщина броні становить від 2 до 14 мм, залежно від ділянки машини. Бронювання, звісно, слабке. Броня захищає екіпаж машини від куль та уламків.

Силова установка – 8-циліндровий двигун ГАЗ-41 потужністю 140 к.с. З таким двигуном БРДМ-2, який, до речі, важить 7 тонн, розганяється до 100 км/год. При подоланні водних перешкод вплав машина розвиває швидкість 10 км/год. Запас ходу становить приблизно 750 км.

На даний момент БРДМ-2 є, звичайно, застарілою бойовою машиною. Але вона й досі перебуває на озброєнні в арміях України, Польщі, Єгипту, Іраку, Сербії та країни-агресора.

У бойових діях проти російських окупантів польські БРДМ-2, подаровані Україні, мабуть, безпосередньої участі не братимуть. Наразі ці бойові машини використовують для навчання українських солдатів.

На озброєнні ЗСУ є більш сучасні бойові машини, які можуть виконувати такі самі завдання, як БРДМ-2.

Слід зазначити, що Миколаївський бронетанковий завод ще до початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ розробив оновлену версію БРДМ-2 – БРДМ-2Л1.

Такі бойові машини були на озброєнні Окремого президентського полку (скільки коректно встигли їх випустити до початку великої війни – невідомо).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, БРДМ-2Л1 відрізняється новими засобами зв'язку та навігації, тепловізійною системою нічного управління, бічними люками з посиленим бронюванням тощо.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: