Четвер, 23 листопада 2023 13:55

Україна отримає 100 БТР від Болгарії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, парламент Болгарії ратифікував угоду між МВС Болгарії та Міноборони України про передачу 100 бронетранспортерів.

Бронетранспортери будуть передані із запасів болгарської поліції.

Рішення підтримали 152 депутати з коаліційних партій – ГЕРБ-СДС, «Продовжуємо зміни – Демократична Болгарія», а також «Руху за права і свободи» й партії «Є такий народ».

Проти були соціалісти й представники партії «Відродження».

Згідно з угодою Болгарія постачатиме Україні бронетранспортери з наявним озброєнням, а також запасними частинами для її обслуговування, які вже не потрібні для болгарського МВС.

Транспортні засоби, які передадуть Україні, були придбані десятиліттями тому. Водночас на їхнє зберігання та обслуговування у МВС Бoлгарії не бажають витрачати кошти.

«Українці подбають про те, щоб ця техніка була для них корисною», – сказав болгарський депутат.

Крім того, угоду між міністерствами уклали після того, як у липні 2023 року парламент Бoлгарії схвалив додаткову військово-технічну підтримку Україні. При цьому у вересні Держдеп Сполучених Штатів погодив можливий продаж Болгарії бойових машин Stryker.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, йдеться про постачання збройним силам Болгарії 183 одиниць транспортних засобів сімейства Stryker різного призначення.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: