Неділя, 19 листопада 2023 09:59

ЗСУ передали понад дві тисячі вітчизняних безпілотників

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні Сили України отримали понад дві тисячі безпілотників різного типу українського виробництва.

Нову партію безпілотників передали у межах проєкту «Армія дронів». Генштаб ЗСУ розподілить та передасть безпілотники військовим на найгарячіші ділянки фронту російсько-української війни.

До цієї партії увійшли дрони різного типу винятково українського виробництва.

Це ударні та розвідувальні БПЛА, дрони-камікадзе і безпілотники-бомбардувальники.

«Серед них — коптери та БПЛА літакового типу: розвідувальні, камікадзе, багаторазові бомбери. Дрони допоможуть уражати ворожі позиції та техніку», – підкреслив Федоров.

Він додав, що усі безпілотники закупили в межах державної програми.

На опублікованих фото: FPV дрони-камікадзе, великі коптери, які призначені для скидів боєприпасів, розвідувальні безпілотники, зокрема «Валькірія» та інші.

Попередню велику партію БПЛА різного призначення у межах проєкту «Армія дронів», українські Сили оборони отримали десять днів тому.

Тоді українським військовим було передано більше 900 безпілотників. Серед них були квадрокоптери DJI Mavic 3, бомбардувальники Nemesis та Vampire, а також ударний Avenger.

«Армія дронів» – це програма, до якої входять системна закупівля безпілотників, їхній ремонт та обслуговування. Також за потреби – оперативна заміна БПЛА та курс навчання пілотів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в серпні минулого року в рамках проєкту надійшли перші безпілотні комплекси різних класів для забезпечення потреб Сил оборони України.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: