Середа, 08 листопада 2023 14:14

Україна отримала чеські РСЗВ на шасі Tatra

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українські військові отримали на озброєння чеські 122-мм реактивні установки залпового вогню Striga.

Відео застосування нової системи було оприлюднене військовими.

BM-21MT Striga надійшла на озброєння 61 окремої механізованої бригади. Її артилеристи показали застосування бойової машини проти окупантів на передовій.

Наразі невідомо: чи була передана чеська реактивна установка в рамках військової допомоги або ж була самостійно придбана Україною.

Striga є подальшим розвитком радянської 122-мм реактивної установки БМ-21 «Град», що отримала низку оновлень у системі наведення, а також нове легке двохвісне шасі.

Окрім неї на озброєнні артилерійських підрозділів 61 ОМБр також перебуває більш важка чеська RM-70 Vampire, що встановлена на чотирьохвісне шасі та оснащена системою автоматичного заряджання та додатковим возимим боєкомплектом.

BM-21MT Striga – це реактивна система залпового вогню виробництва чеської оборонної компанії Excalibur Army.

Вперше появу цих реактивних систем в Україні було помічено в квітні минулого року. У подальшому вона не потрапляла у кадр, що може говорити про їх малу кількість в лавах Сил оборони.

Артилерійська частина РСЗВ представлена пусковою установкою на 40 направляючих.

Вона оснащена обчислювальною, інерціальною навігаційною та комунікаційною системами, що суттєво покращило її точність, автоматизувало процеси та скоротило час згортання та розгортання на позиції порівняно з оригінальним «Градом».

Чеська «Стрига» здатна застосовувати усі 122-мм реактивні снаряди радянського зразка, зокрема, останні іранські та сербські модифікації з дальністю вогню до 40 км.

Крім того, установка здатна застосовувати ізраїльські керовані реактивні снаряди Accular-122, що можуть уражати об’єкти на відстані до 35 км із круговим відхиленням від цілі до 10 метрів.

17-тонна Striga розміщена на двохвісному шасі чеської армійської вантажівки Tatra Force 815-7.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вона оснащена дизельним двигуном Tatra T3C-928-8T потужністю 362 кінські сили, що забезпечує максимальну швидкість 90 км/год.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: