Вівторок, 17 жовтня 2023 09:32

ЗСУ отримали перший бронеавтомобіль Gurkha у версії швидкої допомоги

Як повідомляє www.SpecMachinery.com.ua, українські військові медики отримали бронеавтомобіль Gurkha, який призначений для евакуації поранених з фронту.

Це перший з 13-ти бронеавтомобілів у версії швидкої допомоги, які були замовлені за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу United24.

Броньовані «швидкі» спеціально виготовляють під українське замовлення в Канаді.

Бронеавтомобілі призначені для евакуації поранених з лінії фронту до найближчого медзакладу. Рівень захисту автівки відповідає стандарту STANAG 4569 рівня II.

Загальна вартість усіх 13 бронеавтомобілів для Медичних сил ЗСУ становить 124 млн грн. Гроші були зібрані у грудні 2022 року.

Замовлення цієї броньованої автомобільної техніки здійснило державне підприємство «Медичні закупівлі України».

Зазначається, що бронеавтомобілі Gurkha від канадського виробника Terradyne Armored Vehicles мають високу прохідність – можуть їздити польовими, розбитими війною дорогами.

Сімейство машин Gurkha призначене для експлуатації у військових та поліцейських підрозділах. Машина зроблена на базі колісного шасі Ford F-550 Super Duty.

Машина з протимінним захистом Gurkha MPV (Mine Protected Vehicle) забезпечує мінімізацію наслідків для кабіни екіпажу від вибуху міни під днищем.

Передні крила і капот кріпляться до шасі, а не безпосередньо до кабіни екіпажу, тим самим зменшуючи енергію ударної хвилі, що передається на сидіння екіпажу і десанту у разі вибуху.

Як повідомляє www.SpecMachinery.com.ua, днище машини додатково захищене пластиною, яка поглинає значну частку енергії вибуху. Пластина має власну систему кріплення, завдяки якій вона прикриває все відділення екіпажу.

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: