Понеділок, 02 жовтня 2023 12:53

Стало відомо, скільки компанія Baykar інвестує в Україну

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, гендиректор турецької компанії Baykar Халюк Байрактар розповів про інвестиції у три проєкти в Україні.

Виробник ударних оперативно-тактичних безпілотників Bayraktar TB2, турецька компанія Baykar інвестує в три в проєкти 100 мільйонів доларів.

«У нас в Україні три основні інвестиції. Одна з них – завод. Потім у нас є сервісний центр, а також головний офіс тут… Це інвестиція, яка становить близько 100 мільйонів доларів, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочато.

На його завершення знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало мінімум 300 людей. Співпраця триває», – сказав Байрактар.

Він підкреслив, що виробництво буде самодостатнім, екологічним та взаємовигідним, оскільки Україна має унікальні технології з виробництва двигунів, а турецька сторона – безпілотники, на яких встановлюють ці двигуни.

Нагадаємо, що у липні цього року, Міноборони України й турецька оборонна компанія Baykar уклали угоду про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту безпілотників.

Це стало розвитком раніше підписаної угоди між урядами України та Туреччини. Її уклали на початку лютого минулого року. Документ передбачає співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.

Україна і Туреччина у 2021 році підписали меморандум щодо будівництва спільного навчально-випробувального центру з експлуатації безпілотників.

У лютому 2023 року Міноборони повідомило про узгодження місця для розбудови центру. Основними завданнями для майбутнього центру будуть обслуговування, ремонт та модернізація техніки.

На базі цього ж центру проводитимуть навчання персоналу з експлуатації безпілотників компанії Baykar.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, будівництво і облаштування центру передбачає трансфер технологій та локалізацію частини виробництва.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: