Неділя, 03 вересня 2023 12:51

Українські енергокомпанії придбали для прикордонників 50 БТР M113

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, міністерство енергетики спільно з підприємствами паливно-енергетичного комплексу України закупили для бригади «Сталевий кордон» бронетранспортери M113.

Гусеничні БТР вже допомагають прикордонникам знищувати російських окупантів. Їх також використовують для медичної евакуації.

Грошові внески для допомоги Державній прикордонній службі України у закупівлі бронетехніки, зробили 23 підприємства. Це, зокрема, компанії атомної, нафтогазової, електроенергетичної та вугільної галузей, а також компанії операторів системи розподілу та газотранспортної системи.

Міністр енергетики Герман Галущенко, повідомив, що М113 придбали в одній із європейських країн. Машини були на зберіганні та перед відправкою в Україну пройшли модернізацію.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко під час зустрічі з представниками компаній, подякував їм за допомогу у закупівлі бронетехніки, яка вже бере участь у боротьбі з ворогом у Харківській і Луганській областях.

За словами Дейнеко, гусеничні бронетранспортери мають високу прохідну здатність і допоможуть прикордонникам пересуватися за найскладніших погодних умов. Він також вручив представникам енергетичних компаній, які допомогли закупити 50 БТР М113, нагороди за вагомий внесок у Перемогу.

Найбільший внесок у 300 мільйонів гривень зробили атомники (НАЕК «Енергоатом»), на суми у понад 100 млн гривень допомогли компанії НАК «Нафтогаз України», ПрАТ «Укргідроенерго», ПАТ «Укрнафта», Оператор ГТС України.

БТР M113 – основний гусеничний бронетранспортер, який багато часу перебував на озброєнні механізованих військ армії США та багатьох армій інших країн світу. Екіпаж БТР складається із двох осіб: механіка-водія та командира.

Він здатний перевозити до 11 осіб десанту. Також на основі бронетранспортера створено кілька десятків спеціалізованих машин. Здебільшого M113 використовують для підвезення піхоти, провізії, озброєння та боєприпасів на передню лінію, а також для евакуації.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, загалом на озброєнні Сил оборони України стоять сотні БТР M113, які поставили Україні в межах військової допомоги Сполучені Штати та країни Європи.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: