Четвер, 20 липня 2023 10:20

На озброєнні ЗСУ помітили шведську БРЕМ Bgbv 90

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на озброєнні українських військових поблизу фронту помітили броньовану ремонтно-евакуаційну машину Bgbv 90.

У лютому 2023 року уряд Швеції виділив один із найбільших своїх пакетів військової допомоги Україні, до нього вперше увійшли бойові машини піхоти CV 90.

Україна мала отримати від Швеції 51 бойову машину піхоти CV9040C, проте про передачу спеціалізованих машин та БРЕМ на цьому шасі не повідомлялось.

Bärgningsbandvagn 90 — це спеціалізована машина, виконана на шасі БМП CV 90. Ця техніка розроблена у першій половині 90-х років. Завдання Bgbv 90 – порятунок з поля бою і буксирування бронетехніки й транспортних засобів масою не більше 35 тонн.

Броньована машина оснащена ґрунтовим відвалом, підйомним краном, поворотною лебідкою й іншим ремонтним обладнанням.

Ремонтний підрозділ разом із цією машиною здатен проводити простий ремонт техніки у польових умовах, а також демонтаж вузлів та агрегатів, наприклад, заміну башти або двигуна.

Екіпаж складається з чотирьох осіб: командира машини, навідника, водія та оператора інженерного обладнання.

Озброєння машини складається із закритої кулеметної турелі для 7,62-мм кулемета m/39C, який використовується для самозахисту. Також на машину встановлені 6 димових мортир Galix.

Машина масою 23 тонни зберегла рівень захисту оригінальної БМП, яка передбачає захист від 30-мм боєприпасів у лобовій проекції, а також від кулеметів калібру 14,5-мм по колу.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, згідно зі штатною організаційною структурою механізованих батальйонів шведської армії, на кожну роту Strf 90 передбачена одна ремонтно-евакуаційна машина Bgbv 90.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: