П'ятниця, 30 червня 2023 15:29

Укроборонпрoм перетворили на акціонерне товариство

28 червня, у рамках реформування, припинено діяльність Держконцерну «Укроборонпром», натомість утворено акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість».

«Наступний крок — переведення штату, передача майна та подальші трансформаційні процеси.

Далі — формування Наглядової ради відповідно до стандартів OECD», — повідомив міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін.

Також 28 червня набуло чинності рішення Уряду про призначення нового очільника оборонного концерну — Германа Сметаніна, який очолював Завод ім. Малишева. Перед цим з посади звільнили Юрія Гусєва, якого негласно звинуватили у провалі ракетної програми «Сапсан».

Зауважимо, що у 2021 році повідомлялось, що реформа Укроборонпрому передбачає формування трирівневої вертикально інтегрованої структури управління і відбуватиметься у три етапи. На першому Укроборонпром мали перетворити на акціонерне товариство. Під час другого державні та казенні підприємства мали станти акціонерними товариствами або товариствами з обмеженою відповідальністю. Третій передбачав створення галузевих науково-виробничих об'єднань (ГНВО).

Проте в реальності казенні та державні підприємства вже встигли переоформитися у ТОВ, а концерн зі своїм перетворенням в акціонерне товариство загальмував.

Нагадаємо, що у грудні 2021 року Наглядова рада Укроборонпрому затвердила перелік підприємств, що ввійдуть до складу галузевих субхолдингів оновленої оборонної компанії, та тих, що управлятимуться напряму.

Найбільше, а саме 15 підприємств мало увійти до ГНВО за напрямком високоточного озброєння і боєприпасів. До ГНВО, яке займатиметься бронетехнікою — 14 підприємств, радарними системами — 12, до сфери авіаремонту — 7, а до напрямку морської техніки — 4.

Раніше у концерні також називали підприємства, які увійдуть до кожного із субхолдингів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: