Середа, 28 червня 2023 21:34

22 мехбригада отримала на озброєння PT-91 Twardy

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, 22 окрема механізована бригада ЗСУ отримала на озброєння передані Польщею танки PT-91 Twardy.

Фото з технікою опублікувала пресслужба бригади у соціальних мережах.

PT-91 – глибока модернізація ліцензійної копії радянського танка Т-72М1, характеристики якого аналогічні відомим Т-72А. Загалом польський уряд у рамках військової допомоги передав Україні 60 бойових машин цього типу.

Під час модернізації захист танка посилили навісним динамічним захистом польського виробництва ERAWA. Він належить до першого покоління та може протидіяти базовим нетандемним кумулятивним боєприпасам.

Також захист танка підсилює система оповіщення про лазерне опромінення Obra-4, яка попереджає екіпаж про наведення лазерних далекомірів та систем наведення озброєння по лазерному променю. Його датчики у вигляді циліндрів можна помітити на “щоках” башти.

Вогнева потужність РТ-91 зросла за рахунок інтеграції нової системи керування вогнем, а також тепловізійного прицілу навідника.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, танк отримав новий дизельний двигун польського виробництва PZL-Wola S-12U потужністю 850 кінських сил, який замінив старий радянський двигун В-46-4 потужністю 780 кінських сил.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: