Середа, 21 червня 2023 10:04

В Україні профінансували створення бронемашини Inguar

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українські інвестори виділили кошти на створення першого прототипа бронемашини Inguar.

Українське підприємство розробляє легкий бронеавтомобіль Inguar класу MRAP. Фінансування проєкту здійснює відомий український підприємець Микола Удянський.

Перший етап інвестицій включає 20 мільйонів гривень на розробку прототипа авто. Прототип збирається на виробничих потужностях підприємства.

«Ці 20 млн грн – розробка прототипу машини, тобто витрати на один перший екземпляр», – розповіли розробники. Прототип планується представити до кінця цього року і вийти на державні випробування.

Зазначається, у серійному виробництві собівартість становитиме менше – 10 млн грн. Серійне виробництво – це 500 робочих місць, а не 15-20 як зараз.

Часто, аби було простіше, компанії купують вже готові шасі і на них встановлюють броньовану капсулу. У ТОВ «ІНГУАР» підкреслюють, що мають власне шасі і свою капсулу.

«Ми відрізняємося від більшості своїх конкурентів тим, що не купуємо готову машину та переобладнуємо її, а тим, що купуємо окремі запчастини і збираємо своє власне авто», – розповідають у компанії.

У компанії так робиться в першу чергу для уніфікації, оскільки планується створення «сімейства» чотири- (для перевезення особового складу легкого озброєння) і шестиколісних машин (наприклад для РСЗВ). Таким чином задня частина машини може бути змінна (одна вісь або дві).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у листопаді 2022 року українська компанія «ІНГУАР» презентувала концепції броньованих машин для широкого спектра завдань. Тоді також була представлена пускова установка Brimstone на базі цих бронемашин.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: