Субота, 27 травня 2023 10:32

В Україні представили вітчизняний армійський всюдихід для дій у плавнях

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, міністр оборони України Олексій Резніков показав новий вітчизняний всюдихід для військових.

Ці машини можна використовувати для пересування у плавнях річок і на заболочених ділянках. Машина для військових створена на базі українського всюдиходу «Богун».

На відміну від базової машини, одна з представлених на відео модифікацій призначена для забезпечення перевезення і десантування особового складу.

«Нещодавно я «обкатав» український танк «Оплот», які ми плануємо замовити для нашого війська. Сьогодні ж йдеться про український всюдихід «Богун», – зазначив Резніков.

За словами міністра, два таких всюдиходи вже використовуються в різних підрозділах Сил оборони України.

«Наприклад, спеціально для десантників і штурмовиків зроблено «Богун» типу «кабріолет», де прибрали кабіну як таку, натомість обладнали місця для особового складу, зробивши з неї десантну машину», – розповів Резніков.

Очільник міноборони додав, що наразі інші військові підрозділи випробовують цю техніку та встановлюють на неї різного типу озброєння для використання всюдиходів у бойових діях.

Також є варіант всюдиходу для використання у медичній евакуації.

Нагадаємо, що всюдиходи «Богун» вже використовують рятувальники ДСНС. На цій техніці можна долати снігові замети, заболочену та гірську місцевість, а також водні перешкоди.

Дно автомобіля має форму човна, замість керма всюдихід має важелі та дизельний двигун. Тиск у колесах можна знижувати відповідно до потреб місцевості.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, витрата пального складає 7 л/год. Швидкість пересування — 40 км/год по твердій поверхні й 6 км/год по воді.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: