Середа, 24 травня 2023 10:26

ЗСУ застосовують цікаві норвезькі інженерні машини

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в українських військових вперше помітили норвезькі інженерні машини NM189 Ingeniørpanservogn.

У березні Норвегія відправила українським військовим три машини NM189 Ingeniørpanservogn разом з іншою військовою інженерною технікою і танками Leopard 2A4NO.

На відео одна з норвезьких машин готує позиції для українських бійців на передовій.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що в квітні українська транспортна авіація доставила ці броньовані машини до Польщі. Там їх використовували для підготовки військових на одному із польських полігонів.

NM189 базується на шасі німецького танка Leopard 1 та оснащений крановою стрілою, відвалом і тросовими лебідками для виконання завдань із підготовки оборонних позицій, розчищення шляхів та створення проходів у інженерних загородженнях супротивника.

NM189 – це інженерна машина, розроблена на базі танка Leopard 1 у 1995 році для армії Норвегії. Перші машини були випробувані у 1999 році, у тому числі під час миротворчої операції в Косово. До 2001 року всі 22 замовлені машини поставили норвезькій армії.

Екіпаж з двох осіб, до складу якого входять водій і командир, розміщують у двох половинах рубки. Машина озброєна 12,7-мм кулеметом і 8 димовими установками.

Інженерна машина оснащена відвалом та гідравлічною стрілою з ковшом. Стріла встановлена ​​посередині передньої частини машини та розміщується між двома половинами рубки. Стрілу можна використовувати як кран.

Також техніка оснащена двома тросовими лебідками, кожна з тяговим зусиллям до 9 тонн. За допомогою шківів максимальна сила тяги сягає 60 тонн. Довжина тросу – 200 метрів. До складу інженерного комплексу також входить електрозварювальне та різальне обладнання.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, інженерна  машина може оснащуватись установкою розмінування (MICLIC), яка може бути розміщена на броньованому корпусі для розчищення алей у мінних полях.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: