Вівторок, 18 травня 2021 16:49

Представили водневий електрофургон Opel Vivaro-e

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Opel представляє новий розвізний електропровідний фургон Vivaro-e, обладнаний водневими паливними елементами.

Новинка базується на електричній версії Opel Vivaro-e з двома розсувними дверима. Машина оснащується тяговим електродвигуном потужністю 100 кВт, який приводить в рух передні колеса.

На місці установки акумуляторного блоку (під підлогою) з'явилися три карбонових резервуара, в яких зберігається водень з тиском 700 бар. Opel Vivaro-e HYDROGEN обладнаний водневими паливними елементами, які генерують енергію потужністю 45 кВт.

Крім того, в конструкції електромобіля передбачений літій-іонний акумулятор ємністю 10,5 кВтгод. Він розміщується під передніми сидіннями. АКБ допомагає отримувати пікову потужність, коли це необхідно, наприклад, при розгоні, а також забезпечувати стабільну роботу паливних елементів (підігрів при мінусових температурах).

Електрофургон також оснащений системою рекуперативного гальмування, що допомагає економити водневе паливо і електронергію. У разі, коли в баках закінчиться водень, то Vivaro-e може продовжувати рух від акумулятора. Його ємності вистачить для подолання 50 км.

Заправка воднем займає лише три хвилини, аналогічно заправці звичайного бензинового або дизельного автомобіля. Дальність однієї поїздки Opel Vivaro-e HYDROGEN досягає понад 400 км.

Обсяг вантажного відсіку становить 5,3 до 6,1 м3 - ідентично до дизельної та акумуляторної версій Opel Vivaro. При цьому корисне навантаження навіть трохи зросло і становить 1100 кг.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, максимальна швидкість електрофургона обмежена на рівні 130 км/год. Очікується, що перші екземпляри будуть доступні з осені 2022 року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: