Середа, 10 лютого 2021 11:25

Яким буде новий пікап Ford F-150 Raptor

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у наступному році сімейство вантажівок поповниться версією Raptor R, яку оснастять двигуном V8.

Компанія Ford наприкінці минулого року почала продавати пікап F-series нового покоління. Ця модель впродовж останніх кількох років залишається в списку найбільш популярних в Штатах. В сімействі є в тому числі топова версія, вона має приставку Raptor до назви. Такий варіант вперше з'явився в лінійці в 2009 році.

Як правило, таке виконання з'являється пізніше, ніж «звичайні» F-150. Якщо про звичайний «чотирнадцятий» пікап ми дізналися ще в другій половині 2020 року, то черга нового Раптора настала тільки зараз: версію розсекретили в ході онлайн-презентації. У переліку візуальних відмінностей від звичайної версії рельєфний капот і затемнена радіаторна решітка. Автомобіль отримав іншу головну оптику: фари з'єднані між собою лінією, яка проходить по верхній кромці решітки.

Корма пікапа теж має низку відмінностей: мова про затемнені задні ліхтарі, а також задні двері, через яку F-150 Raptor 2021 модельного року став ширшим. Бампери новинки створені зі сталі, крім того, подвійні вихлопні патрубки знаходяться вище, аніж раніше (це позначилося на дорожньому просвіті: у вантажівки з 37-дюймовими позашляховими шинами цей показник дорівнює 333 мм).

Відзначимо, що топову версію пікапа позбавили «полуторної» кабіни, тепер в лінійці представлений лише дворядний варіант SuperCrew (у нього четверо повноцінних дверей). Салон у Раптора нового покоління зазнав чимало змін. Діагональ віртуальної панелі приладів становить 12 дюймів, а мультимедійна система має функцію оновлення «по повітрю». Опційно доступні перетворювач для підключення зовнішніх електроприладів (потужністю до 2 кВт) і спортивні крісла-ковші Recaro.

Ford переробив підвіску F-150 Raptor: мова йде про нові амортизатори з електронним управлінням жорсткістю, а також про п'ятиважельну схемою з кінематикою для заднього нерозрізного моста. Тепер ходи підвіски стали на 25% більше, ніж у першого Раптора - спереду 356 мм, ззаду - 381 мм.

У нового «зарядженого» пікапа залишився колишній двигун: бітурбомотор V6 EcoBoost об'ємом 3,5 літра. Його характеристики для цього Раптора поки не назвали, а у минулого його потужність становила 457 к.с. (максимальний крутний момент - 692 Нм). Цей «движок» йде в комплекті з десятіступенчатим «автоматом», у автомобіля повний привід з багатодисковою муфтою підключення передніх коліс.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у наступному році Ford пообіцяв нову версію - Raptor R, яку оснастять мотором V8. За попередніми даними, його обсяг складе 5,2 літра.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: