Середа, 31 травня 2023 13:49

В Києві представили китайські авто під відомим українським брендом

Як ми вже розповідали, в Києві проходить виставка спец та комерційної техніки ComAutoTrans. Продовжуємо розповідати про цікавинки.

Так от, на виставці відбулась прем’єра нового для України бренду китайських мікровантажівок – Kaiyun Pickman (від Hebei Kaiyun Automobile Manufacturing Co., Ltd), які презентували в нашій країні під брендом ЛУАЗ.

ЛУАЗ Моторс, Kaiyun Pickman

Як йдеться в профайлі компанії: «Kaiyun Automobile — це компанія, яка розробляє інтелектуальні комерційні транспортні засоби на основі розширення можливостей Інтернету речей. Kaiyun Automobile використовуватиме модель Xiaomi для створення інтелектуальних комерційних транспортних засобів. На основі базових функцій апаратного забезпечення, він додасть функції, яких немає у традиційних брендів, наприклад «Інтернет речей», щоб продукти були більш конкурентоспроможним на ринку комерційних автомобілів».

Виробнича лінія розташована у промисловій зоні Нангун провінції Хебей. Завод займає загальну площу близько 1,3 кв.км.

ЛУАЗ Моторс, Kaiyun Pickman

Kaiyun Pickman – став вже досить відомим брендом-виробником екологічних авто як в Китаї, так і в Південній та Латинській Америці. Kaiyun має представництва в Бразилії, Уругваї, тощо. За інформацією виробника, Pickman сертифікован навіть в ЄС.

Дуже цікаве позиціонування автівок: всі ці мікровантажівки китайський виробник розглядає як повсякденні екологічні гаджети.

Модельний ряд Pickman досить широкий – від пікапів (з одинарною чи подвійною кабіною), до бортових платформ і до рефрижераторів.

ЛУАЗ Моторс, Kaiyun Pickman

Наразі в Україні представили версії міських мікровантажівок – Pickman Classic (дводверний) та Pickman Passenger (чотирьохдверний). Обидві належать до транспортної категорії L7e (вантажний квадроцикл), презентовані під гаслом «Народжені в Україні» і забрендовані написом «ЛУАЗ»: «ЛУАЗ Фермер» та «ЛУАЗ Сіті» відповідно. Презентує пікапи компанія «ЛУАЗ Моторс».

ЛУАЗ Моторс, Kaiyun Pickman

Транспортні засоби оснащені електродвигуном 5 кВт, мають задній привід, а вантажопідйомність у 2-містного пікапу взагалі заявлена у 1000 кг.

ЛУАЗ Моторс, Kaiyun Pickman

ЛУАЗ Моторс, Kaiyun Pickman

Зазначимо, формат виробництва OEM (Original Equipment Manufacture) або ODM (Original Design Manufacturer) – тобто виробництво існуючого товару під іншим брендом або навіть з оновленим дизайном та іншими характеристиками – це досить поширена практика.

Тут можна згадати такі українські бренди побутової техніки як Kivi, Bravis, Saturn, Piramida, що виготовляють на китайських фабриках.

ЛУАЗ Моторс, Kaiyun Pickman

Тим не менш для виробництва автівок все може бути трохи складніше: мінімальна кількість замовлення може скласти від 500-1000 одиниць, інакше це все залишиться тим же китайським товаром для Китаю без жодної індивідуалізації.

Чи вдасться українській команді реалізувати цей проєкт – невдовзі побачимо.

Характеристики і ціни можна побачити на фото:

ЛУАЗ Моторс, Kaiyun Pickman

Цікавою «фішкою» є те, що акумулятори треба придбати окремо: базовий акумулятор дає запас ходу близько 100 км, подвійний акумулятор – ближче до 200 км, а потрійний до 300 км. Кожен блок акумуляторів це додає по 45 тис. грн. за кожний.

Доречі, на різних ринках – досить різне і виконання цих автівок, і також досить різні ціни. Наприклад, версія Pickman Classic для Британії коштує неймовірні 13 900 євро. Але ж треба розуміти, що це трохи не та версія, яку можна купити на Alibaba за $5700.

Ще треба зазначити, «ЛУАЗ Моторс» – не має жодного відношення до Луцького автозаводу. Це такий збіг :)

 

UPD

Додаємо на прохання читачів: в автомобілі є і українські елементи! Це: електропроводка, фари, гальмівна система та контролер акумулятора.

Нас намагаються переконати в тому, що акумуляторні батареї на літій-залізо-фосфатних елементах теж вітчизняні – виробника з Одеси. Але нам щось не вдається згадати розміщення заводу літій-залізо-фосфатних за межами Китаю, а тим паче – в Україні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: