Середа, 24 серпня 2022 14:05

Повідомлення про оприлюднення проекту технічного завдання

Державне підприємство «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна» (далі – ДП «ДерждорНДІ») планує розроблення першої редакції проєкту ГБН В.2.3-37641918-561:202Х «Мости та труби.

Гофровані конструкції на автомобільних дорогах. Проєктування» (далі – ГБН В.2.3-37641918-561:202Х) на заміну ВБН В.2.3-218-198:2007 «Споруди транспорту. Проектування та будівництво споруд із металевих гофрованих конструкцій на автомобільних дорогах загального користування» та СОУ 45.200018112-045:2010 «Споруди транспорту. Проектування та будівництво споруд з пластикових труб на автомобільних дорогах загального користування».

Розроблення цих галузевих будівельних норм дозволить розширити сферу застосування гофрованих конструкцій, встановити вимоги до матеріалів, розрахункові схеми, переглянути розрахункові залежності та актуалізувати національну нормативно-технічну базу відповідно до сучасних вимог чинних нормативно-правових актів, норм і нормативних документів.

Завданням розроблення першої редакції проєкту ГБН В.2.3-37641918-561:202Х є:

- встановлення вимог до проектування споруд із полімерних гофрованих конструкцій, передбачивши можливість їх використання, що дозволить розширити можливості прийняття проектних рішень із застосуванням цих конструкцій і зменшити витрати на будівництво ділянок доріг до 30 %;
- встановлення розширеної сфери застосування як металевих гофрованих конструкцій, так і полімерних гофрованих конструкцій, зокрема при проектуванні вулиць населених пунктів та без перекривання руху на ділянках виконання робіт, сприятиме скороченню строків будівництва на окремих ділянках до 40 %;

- перегляд розрахункових залежностей, схем навантаження, встановлення проектного строку служби гофрованих конструкцій, дасть можливість збільшити строк експлуатації споруд до 20 %.

Наявні пропозиції прохання надсилати на електронну адресу організації-розробника – ДП «ДерждорНДІ» (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) або наукового керівника – Бабяка Ігоря Петровича, завідувача відділу досліджень мостових конструкцій ДП «ДерждорНДІ» (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Повідомлення про оприлюднення

Технічне завдання




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: