П'ятниця, 15 липня 2022 15:20

Олександр Кубраков про продовольчу кризу, Дунайські порти та потребу деблокади морських портів України

«Завдяки поверненню контролю над островом Зміїний, ми відкрили рух каналом гирла Бистре суднового ходу з р. Дунай до Чорного моря й зворотно. Це шлях до наших Дунайських портів «Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ».

Розвиток логістичних маршрутів до Дунайських портів є частиною нашої стратегії розвитку Дунайського портового кластеру, зокрема збільшення його експортного потенціалу, оптимізації роботи порту та будівництво допоміжної залізничної та дорожньої інфраструктури.

Спровокована росією продовольча криза – це ще один вимір війни України та всього цивілізованого світу з росією. Але ми неодмінно переможемо. Блокада портів створила величезні проблеми для України і світу, всупереч цьому ми продовжуємо свій спротив і розвиваємо альтернативні логістичні маршрути.

Відео відзняте силами Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України. На ньому показана робота Морської охорони Держприкордонслужби у складі сил оборони із забезпечення контролю та безпеки функціонування каналу перевезень торговельними суднами агропродукції та, власне, проходження суднами гирла Бистре з річки Дунай до Чорного моря» – заявив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: