Понеділок, 30 травня 2022 18:14

Німеччина впроваджує спеціальні камери, щоб «ловити» водіїв, які тримають смартфон

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, влада Німеччини впроваджує нову технологію камер, щоб стежити за тим, чи використовують водії смартфони за кермом.

Офіційні дані свідчать, що у 2021 році в країні зареєстровано 1001 аварію, спричинену відволіканням уваги водія через використання мобільного телефону. І нова технологія має вирішити цю проблему.

«Використовуючи нову камеру, ми очікуємо на подальше підвищення безпеки дорожнього руху. Використання смартфона за кермом стає дедалі небезпечнішим, і заходів необхідно вживати швидко», — заявив міністр внутрішніх справ Роже Левенц.

Технологія працює так само, як і звичайна камера контролю швидкості, але замість фотографування реєстраційного номера автомобіля вона робить знімок через лобове скло. Інтелектуальне програмне забезпечення сканує положення руки водія і тримає він пристрій. Підозріливі положення рук будуть сфотографовані, і фотографія буде оцінена спеціально навченим персоналом.

Перший тестовий прототип нової камери вже експлуатується на дорогах землі Рейнланд-Пфальц у Німеччині і за одну годину зафіксував 10 порушників.

Система буде запущена 1 червня у рамках щоквартального проекту у Трірі та Майнці, після чого фотографії будуть вивчені, і співробітники вирішать, чи слід розширювати її в інші області. Передбачений штраф для порушників становить 100 євро.

Поліція заявляє, що мета програми – не збирати гроші з водіїв, а змусити їх припинити користуватися смартфонами за кермом. В інших частинах світу камери також використовують для захоплення людей, які відволікаються під час водіння.

У Новому Південному Уельсі (Австралія) такі пристрої експлуатуються з 2019 року, а пізніше були впроваджені поліцією в Нідерландах, які досі були єдиною європейською країною, яка використовує цю технологію.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, влада Німеччини заявляє, що камера не розпізнає обличчя, а дані водіїв надійно захищені.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: