Субота, 23 квітня 2022 22:55

Нарощування українського експорту в ЄС: Україна та Польща домовились створити спільне логістичне підприємство

Відповідний меморандум сьогодні підписали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в Кракові.

Розробляти спільний план дій АТ «Укрзалізниця» та польські колеги почали у перші дні повномасштабного наступу росії.

Одне з рішень – створення підприємства, яке дозволить суттєво збільшити об’єми залізничних перевезень українського експорту до ЄС та транзитом через Європу на світові ринки.

Зокрема, за словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, Україна та Польща домовились спільно працювати над збільшенням вантажоперевезень через західний кордон України, спільно вирішуючи технічні та організаційні проблеми – відмінності у митних правилах, використання різних стандартів колій, пошук вільного рухомого складу.

Відзначається, що створення спільного підприємства є відповіддю залізничників на виклики, які ставить перед обома країнами агресія росії.

Зокрема, серед таких викликів ключовою є необхідність розширення залізничних шляхів для товарів, які неможливо доставляти через заблоковані росією порти та через блокування частини залізничної мережі України, яка на сьогодні вже не має сполучення з росією та білоруссю.

Обидві держави очікують, що завдяки спільному менеджменту українських та польських залізниць буде створено прості, зручні та якісні логістичні рішення – від постачальника в Україні до споживача в будь-якій точці світу.

Детальніше за посиланням: https://bit.ly/3k2gUxw




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: