Четвер, 06 січня 2022 10:54

«Укрзалізниця» придбає 30 пасажирських вагонів за мільярд гривень

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в системі Prozorro оголошено тендер «Укрзалізниці» на закупівлю 30 пасажирських плацкартних вагонів.

Сума закупівлі – 1 мільярд 50 мільйонів гривень. Таким чином, ціна одного вагона становитиме приблизно 35 мільйонів гривень. Кошти виділено із державного бюджету за програмою оновлення рухомого складу та інфраструктури залізниці.

Нові плацкартні вагони отримають сучасні елементи екстер'єру та інтер'єру. Зокрема, буде встановлено світлодіодне освітлення, вакуумні санвузли, розетки з USB-портами, а також сучасну систему кондиціювання повітря. Конструктивна швидкість таких вагонів становитиме 160 км/год, а термін служби – не менше 30 років.

Заявки на участь у тендері приймаються до 2 лютого, а електронні торги відбудуться 10 березня. Термін постачання вагонів - до 31 грудня 2023 року.

Також у 2022 році буде проведено ще один тендер – на 70 вагонів для денного сполучення з сидячими місцями (вони також можуть бути «трансформерами»).

Таким чином, будуть виконані плани закупівлі у 2022 році ще 100 пасажирських вагонів. При цьому в 2022 році очікується постачання 80 вагонів зі 100, що залишилися, замовлених в 2021 році - 20 з них вже готові.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, потенційними постачальниками можуть стати Крюківський вагонобудівний завод, а також вагоноремонтні заводи у Харкові та Дніпрі, причому останній наприкінці минулого року демонстрував концепт плацкартного вагона «капсулного» типу.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: