Четвер, 18 листопада 2021 17:53

Відбулась робоча зустріч заступника Міністра інфраструктури України Мустафи-Масі Найєма з Генеральним директором DG MOVE Європейської Комісії паном Хенріком Хололеєм

Сьогодні, 18 листопада 2021 року в м. Брюссель відбулась робоча зустріч заступника Міністра інфраструктури України Мустафи-Масі Найєма з Генеральним директором DG MOVE Європейської Комісії паном Хенріком Хололеєм.

У рамках зустрічі було обговорено впровадження в Україні положень Угоди про спільний авіаційний простір з ЄС, оновлення регіональних карт Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T), а також врегулювання питання щодо кількості дозволів для українських перевізників, які здійснюються міжнародні автомобільні вантажні перевезення.

Мустафа-Масі Найєм зазначив, що Україна очікує завершення процедури оновлення регіональних карт TEN-T, зокрема, включення до них:

- автомобільної дороги Н-01 Київ-Знам’янка,

- залізничного відрізку Коростень-Житомир-Бердичів,

- відкоригованого залізничного відрізку Стрий-Івано-Франківськ через Долину,

- річок Дніпро та Південний Буг.

Особливої уваги заслуговує включення українських внутрішніх водних шляхів, що відкриває можливості для заохочення інвестицій МФО у розвиток річкової інфраструктури.