П'ятниця, 24 вересня 2021 16:47

Розпочалась друга фаза спільного з ЄІБ проєкту щодо оновлення міського громадського транспорту

Сьогодні відбулася стартова нарада щодо реалізації другої фази проєкту «Міський громадський транспорт». Він фінансується за кошти Європейського інвестиційного банку у рамках ініціативи Міністерства інфраструктури України.

Нова фаза «Міський громадський транспорт II» передбачає закупівлі для парків громадського транспорту в українських містах нового екологічного транспорту.

«Команда Міністерства інфраструктури чітко розуміє, що Україні слід максимально пришвидшувати реалізацію міжнародних інвестиційних проєктів як на державному, так і місцевому рівнях. Це гарантує, що ми отримаємо системний ефект від розвитку інфраструктури у всіх регіонах країни, зокрема у містах, де місцева влада не використовує сповна усі наявні наразі фінансові можливості.

Старт ІІ фази проєкту «Міський громадський транспорт» - це той практичний результат, якого вдалось досягти за доволі короткий термін. Завдяки цьому, щонайменше 18 українських міст з допомогою кредитного інструменту ЄІБ та за сприяння Міністерства, зможуть отримати нові електричні автобуси, трамваї, тролейбуси, поїзди метрополітену, а також модернізувати трамвайні та тролейбусні лінії» — розповіла заступниця Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Анна Юрченко.

Які міста беруть участь в проєкті?

▪ Для реалізації другої фази проєкту попередньо обрано 18 міст, а саме: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці.

▪ Остаточний перелік міст буде сформовано після ратифікації відповідної фінансової угоди між Україною та ЄІБ, після чого до проєкту зможуть доєднатися і інші міста України.

Скільки грошей буде витрачено?

▪ Кредит ЄІБ складає 200 млн євро.

▪ Загальна вартість проєкту — 400 млн євро.

Очікується, що перша партія екологічного транспорту буде поставлена уже в 2022 році.

Нагадаємо, в грудні 2020 року Уряд України та Європейський підписали угоду про реалізацію ініціативи «Міський громадський транспорт України ІІ». Вона є другою фазою проєкту «Міський громадський транспорт», який реалізовувався в Україні з 2017 року.

Завдяки йому вже оновлюється парки громадського транспорту в Києві, Харкові, Львові, Тернополі, Луцьку, Сумах, Запоріжжі, Одесі, Миколаєві, Івано-Франківську і Чернівцях.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: