П'ятниця, 03 вересня 2021 18:52

Уряд спрямував кошти на коригування проєктів будівництва метро у Києві

У цю середу, 1 вересня, на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення про спрямування 100 млн грн на коригування проєктної документації розбудови нових ліній та дільниць КП "Київський метрополітен".

Коригування потрібне для приведення проєктів у відповідність до сучасних потреб столиці, а також для визначення актуальної ціни будівництва.

«Наразі ми говоримо про проєкти, які затверджені ще у проміжку 2008–2012 років. За цей час, окрім цін на матеріали, змінилось і саме місто. На прикладі Подільсько-Воскресенського мосту ми бачимо, як затягування будівництва та деактуалізація проєкту, ще й за умов хаотичної забудови, може призвести до катастрофічних для міста наслідків.

У держави є розуміння того, що дуже часто місцева влада провалює важливі в цілому для країни інфраструктурні проєкти. Метро у Києві — не виключення. Тому ми підтримали рішення провести коригування проєктів — а у перспективі розглядаємо варіант запуску системної державної програми щодо розвитку метрополітену в Україні» — розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Про коригування яких проєктів будівництва метро йдеться:

▪ І черги Лівобережної лінії метрополітену Троєщина — Осокорки від вул. Милославська до станції метрополітену «Лівобережна» з електродепо «Троєщина» у Деснянському та Дарницькому районах Києва;

▪ дільниці 4-ої гілки (Подільсько-Вигурівської лінії) метрополітену від станції «Вокзальна» до ст. «Райдужна» з відгалуженням у напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина.

Нагадаємо, що за останні 10 років будівництво нових станцій метро в українських містах майже призупинилось. Усього за роки Незалежності в країні було збудовано 36 станцій метрополітену, з них лише 4 — у період з 2011 по 2021 рік. Якщо говорити про Київ, то остання станція метро тут була відкрита ще у 2013 році (Теремки).




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: