Четвер, 26 серпня 2021 21:01

City Express та оновлення рухомого складу: Україна співпрацюватиме зі Швейцарією у напрямі розвитку залізничного транспорту

Сьогодні в Офісі Президента України відбулось підписання Меморандуму між Міністерством інфраструктури України, АТ «Укрзалізниця», компанією Stadler і Швейцарським агентством зі страхування експортних ризиків SERV.

Підписання документу дає старт відкриттю експортного фінансування Швейцарської конфедерації для України. Кошти будуть спрямовані на розвиток сектору залізничного транспорту в розмірі до 500 мільйонів євро.

Уперше за роки Незалежності Україна залучає експортне фінансування зі Швейцарії на державному рівні. Це відкриває значні можливості у напрямі оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

"Для нас важливо, що співпраця зі Stadler передбачає не просто закупівлю потягів, але й локалізацію виробництва.

Нам потрібен сучасний світовий досвід, технології та реальні потужності, які б змогли не у далекій перспективі, а вже за 2–3 роки запустити нові приміські маршрути City Express у Києві, Харкові та Дніпрі. Тому ми вітаємо компанію Stadler в Україні — це значно посилить конкуренцію та якість послуг на українському ринку» — розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Меморандум передбачає:

▪ обов’язкову локалізацію виробництва Stadler із будівництвом нового заводу на території України;

▪ закупівлю 60 нових електропотягів потягів для проєкту City Express: 30 потягів — для розвитку приміського сполучення у Києві, ще 30 — буде розподілено між Харковом та Дніпро;

▪ оновлення рухомого складу для забезпечення міжрегіонального сполучення: йдеться про 20 нових регіональних електропотягів і ще 10 — далекого сполучення.

"Тестові заїзди поїзда FLIRT ми проводили на території столичної агломерації. Наразі працюємо над розробкою технічно-економічного обґрунтування проєкту, завершуємо підготовку технічних вимог до рухомого складу та платформ. Вже до кінця вересня плануємо оголосити тендер.

Наше завдання - розвантажити в’їзди до столиці та скоротити час поїздок до робочих місць мешканців із міст-сателітів столиці", - зазначив в.о. Голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

Довідково

◾ Stadler CIS AG

Швейцарський виробник залізничного рухомого складу. Stadler пропонує широкий спектр залізничного та міського транспорту: високошвидкісні поїзди, міжміські поїзди, регіональні та приміські поїзди, рухомий склад для метро, ​​трамваї-потяги та трамваї. Компанія Stadler також виробляє пасажирські вагони, магістральні та маневрові локомотиви.

Заводи компанії, крім Швейцарії, розташовані в Німеччині, Польщі, Білорусі, Іспанії, Румунії та США.

◾ Швейцарське агентство зі страхування експортних ризиків SERV

Державне агентство SERV займається страхуванням кредитних ризиків, які пов’язані з експортом товарів та послуг. Страхування та гарантії SERV захищають швейцарських експортерів від дефолту та сприяють залученню коштів в експортні проєкти. Рішення SERV також допомагають компаніям отримувати позики під низькі відсотки або вищі кредитні ліміти, щоб заощадити кошти при експорті товарів та послуг.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: