Понеділок, 16 серпня 2021 16:11

Закупівля 100 пасажирських вагонів у КВБЗ йде за планом, перші два отримаємо вже до 24 серпня — Олександр Камишін

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков та в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін відвідали Крюківський вагонобудівний завод та перевірили хід виконання контракту на постачання 100 нових пасажирських вагонів.

Зазначена партія вагонів закуповується за кошти держбюджету і перші 2 вагони перевізник отримає вже до 24 серпня цього року.

За словами керівника товариства, із закупівлі цієї партії вагонів в Укрзалізниці стартує велике будівництво вагонів. «Вже в наступному році ми маємо отримати від заводу всю партію вагонів. А цього року нам буде поставлено як мінімум 10 одиниць», — зазначив Олександр Камишін. Він також додав, що наразі всі сторони дотримуються домовленостей, зокрема, Укрзалізниця вже перерахувала заводу авансовий платіж.

«Ми у постійному діалозі із заводом, і я впевнений, що всі розбіжності та спірні моменти будуть вирішені. Наша спільна мета — нові, зручні та сучасні вагони для пасажирів. Перші два вагони всі охочі зможуть побачити на виставці рухомого складу, яка пройде 27 серпня на Центральному залізничному вокзалі в Києві», — резюмував він.

Нагадаємо, вагони, які постачатиме КВБЗ, обладнані адаптивною системою кондиціонування, розетками USB, системою відеонагляду, тощо.

За договором КВБЗ має побудувати та поставити Укрзалізниці 51 купейний вагон, 12 вагонів СВ, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда.

Як повідомлялося раніше, у 2021 році в бюджеті України передбачено 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень.