Четвер, 12 серпня 2021 15:30

Членів української делегації обрано на керівні посади Підготовчого комітету Дипломатичної конференції з питань перегляду Конвенції про режим судноплавства на Дунаї 1948 року

Україна є учасницею одного з основних міжнародних документів, який забезпечує судноплавство на Дунаї – Конвенції про режим судноплавства на Дунаї 1948 року (Белградська Конвенція).

Сторонами Конвенції є 11 держав-учасниць (7 з яких – країни ЄС). Основні принципи Конвенції – забезпечення вільного судноплавства на Дунаї відповідно до інтересів і суверенних прав придунайських країн, та зміцнення економічних і культурних зв'язків придунайських країн між собою і з іншими країнами). Конвенція не переглядалась з 1998 року, і через ряд об’єктивних обставин потребує актуалізації.

Україна є учасницею Підготовчого комітету Дипломатичної конференції з питань перегляду Конвенції про режим судноплавства на Дунаї 1948 року (ПКДКБК), який був створений в 1993 році.

Нагадуємо, що 02 грудня 2020 року Президентом України був підписаний Указ № 527 «Про делегацію України для участі у Підготовчому комітеті Дипломатичної конференції з питань перегляду Конвенції про режим судноплавства на Дунаї», яким оновлено склад української делегації та затверджено Директиви делегації України для участі у ПКДКБК.

06 серпня 2021 року отримано копію ноти Голови ПКДКБК, Директора Департаменту міжнародного права Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ (МЗЕЗС) Угорщини Ріти Шілек, якою держави-учасниці ПКДКБК офіційно інформуються про обрання членів української делегації – Ольги Євтушенко (державне підприємство «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України») на посаду Віцеголови ПКДКБК та Олексія Бузука (Державна служба морського та річкового транспорту України) на посаду керівника робочої групи з навігаційних питань, яких Мінінфраструктури в червні місяці запропонувало для зайняття відповідних посад.

Отже, представників делегації України обрано одразу на 2 керівні посади (з 4-х можливих) в ПКДКБК, що створює необхідні умови для ефективного просування та реалізації інтересів держави під час майбутнього процесу перегляду Белградської Конвенції. Це стало можливим завдяки злагодженій роботі Мінінфраструктури, МЗС та Посольству України в Угорщині.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: