Середа, 28 липня 2021 17:39

Олександр Кубраков: Уряд створив умови для оптимізації закупівель електроенергії Укрзалізниці, це дозволить економити кілька мільярдів гривень щороку

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України була прийнята постанова «Про внесення змін до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами».

Таким чином Уряд дозволив Енергоатому та іншим суб’єктам Державної генерації продавати електроенергію Укрзалізниці на період до 3-х років за спеціальною спрощеною процедурою.

«Через недосконалу та непрозору організацію закупівель процес постачання електроенергії був нестабільним, дорогим і часом призводив до збоїв у діяльності УЗ. Нагадаю, що витрати Укрзалізниці на електроенергію у 2019 році становили 8,48 млрд грн, а у 2020 – 7,6 млрд грн. Сьогоднішнє рішення Уряду допоможе Укрзалізниці економити кілька мільярдів гривень щороку.

Це хороший прецедент взаємовигідної кооперації державних гравців, оскільки Укрзалізниця, маючи прогнозований та рівний графік споживання електроенергії є ідеальним клієнтом для НАЕК “Енергоатом”» – зазначив Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: