Вівторок, 27 липня 2021 15:33

Локалізація та нові робочі місця: відбулась зустріч Міністерства інфраструктури та компанії Alstom

Сьогодні Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся з представниками французької компанії Alstom. У фокусі — взаємовигідна локалізації виробництва електротягів, а також фокус на створенні максимальної кількості робочих місць в Україні.

«Угода з компанією Alstom важлива для нас не лише у рамках оновлення парку електричних локомотивів. Це додаткова можливість для подальшого розвитку власного виробництва. Ми очікуємо локалізацію в Україні як мінімум на рівні 35%.

Наразі ми очікуємо від Укрзалізниці та наших французьких партнерів детальний план, з визначенням термінів та конкретних кроків для реалізації проєкту», — розповідає Олександр Кубраков.

Команда компанії Alstom у рамках підготовки до процесу локалізації вже провели низку зустрічей з українськими виробниками.

Нагадаємо, що 1 липня 2021 року Верховна рада України ратифікувала Рамкову угоду між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки оновлення парку вантажних електричних локомотивів АТ «Укрзалізниця».

У рамках угоди передбачається постачання 130 вантажних електротягів компанії «Alstom». З них 80 — двосистемні, і ще 50 — односистемні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: