П'ятниця, 28 травня 2021 17:30

Укравтодор підписав меморандум щодо проєкту Київської обхідної дороги з однією з найбільших будівельних компаній США

Сьогодні, 28 травня 2021 року, між Державним агентством автомобільних доріг України та компанією Bechtel Corporation підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у напрямку реалізації проєкту будівництва обхідної дороги навколо Києва (КОД).

Київська обхідна дорога – це мегапроєкт Укравтодору, що передбачає спорудження напівкільця загальною протяжністю близько 150 км. Він допоможе вивести транзитні потоки руху транспортних засобів за межі Києва та з’єднає ключові автомобільні дороги М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса та Н-01 Київ – Знам’янка. Далі об’єднає автомобільні дороги Н-08 Бориспіль – Маріуполь та М-03 Київ – Харків та обхід м. Бровари.

З кінця минулого року Укравтодор розпочав розроблення проєктної документації, включаючи землевідведення, для ділянок проходження КОД:

▪️ перша ділянка – від М-07 Київ – Ковель – Ягодин до М-06 Київ – Чоп протяжністю 18,1 км;

▪️ друга ділянка – від М-06 Київ – Чоп до М-05 Київ – Одеса протяжністю 35,2 км;

▪️ третя ділянка – від М-05 Київ – Одеса до Н-01 Київ – Знам’янка протяжністю 22,9 км;

▪️ четверта ділянка – будівництво мостового переходу через р. Дніпро з підходами до Н-01 Київ – Знам’янка та Гора – Рогозів протяжністю 25,7 км;

▪️ п’ята ділянка – від Гора – Рогозів до М-03 Київ – Харків протяжністю 9,7 км.

Наразі три ділянки вже проєктуються, ще по одній ділянці тривають тендерні процедури.

“Київська обхідна дорога є одним із ключових об’єктів президентської Програми «Велике будівництво», адже її будівництво дозволить розв’язати наболілі транспортні проблеми столиці та покращити міжнародне автомобільне сполучення. Спільна робота Укравтодору та одного з лідерів інфраструктурних проєктів у світі дозволить знайти оптимальні технічні та фінансові рішення для втілення проєкту. Зараз ми бачимо, що український дорожній ринок виходить на світовий рівень. У нас складні масштабні проєкти, нам довіряють міжнародні партнери. Реформи, прозорі ефективні рішення, нові топ-гравці - все це свідчить про те, що ми рухаємось у правильному напрямі” – коментує Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: