П'ятниця, 30 серпня 2024 07:23

Уряд Японії готує черговий грант в рамках Проєкту екстреного відновлення України

Можливі напрями подальшої співпраці обговорили виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков та Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

Виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков подякував за ту допомогу, яку надає Уряд та народ Японії, а також окреслив найбільш гострі потреби України.

“Сьогодні ми має багато потреб, це в першу чергу підготовка до чергового опалювального сезону, інвестиції в захист енергосистеми, яку постійно намагається знищити ворог, і забезпечення доступу людей до питної води, зокрема через втрату Каховського водосховища. Також в пріоритеті відновлення житла та пошкодженої транспортної інфраструктури, впровадження енергоефективних заходів”, – розповів Василь Шкураков.

Своєю чергою Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі повідомив, що наразі уряд Японії готує черговий проєкт грантової допомоги для України. Тому для японської сторони дуже важливо розуміти ключові потреби та виклики у відновленні.

Варто зазначити, що Мінінфраструктури тривалий час співпрацює з Урядом Японії. Наразі за кошти японської сторони реалізується відразу три проєкти грантової та проект технічної допомоги щодо відновлення критичної та соціальної інфраструктури.


Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: