Вівторок, 11 червня 2024 13:29

Україна підписала з Банком розвитку Ради Європи кредитну угоду щодо компенсації за зруйноване житло

Втілювати проєкт буде Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Відповідно до HOME, пріоритетною буде підтримка найбільш вразливих осіб, у тому числі учасників бойових дій, осіб з обмеженими можливостями та багатодітних сімей.

Очікується, що за кошти CEB нове житло отримають понад 2000 сімей.

«Започаткування співпраці із Банком розвитку Ради Європи надає впевненості українським громадянам, що їхній запит на справедливість почутий. Адже за результатом підписаної сьогодні угоди понад дві тисячі сімей, житло яких було зруйноване, матимуть змогу отримати компенсацію та відновити своє житло. Саме рік тому запрацював механізм компенсації, й саме рік тому Україна стала членом Банку, – і ось вже зараз ми маємо перший багатообіцяючий проект. Упевнена, що він стане початком нашої довгострокової продуктивної співпраці», – зазначила Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська.

Житловий сектор продовжує залишатися одним із найбільш постраждалих через збройну агресію: понад 10 % загального житлового фонду в Україні пошкоджені або зруйновані, що впливає на життя близько двох мільйонів домогосподарств. Реагуючи на нагальні житлові потреби, Уряд України створив механізм компенсації власникам зруйнованого житла.

«Я радий підписати першу в історії кредитну угоду між CEB та Україною. Це лише початок. CEB як соціальний банк Європи прагне підтримувати довгостроковий соціальний розвиток та соціальну згуртованість України, а також відновлення та реконструкцію. Я з нетерпінням чекаю на продовження роботи над пріоритетами, визначеними Урядом, використовуючи місію, досвід та ресурси CEB на благо українського народу», — сказав Голова CEB Карло Монтічеллі.

Нагадаємо, що у серпні минулого року Міністерство відновлення почало готувати спільний проєкт із CEB для капітальних ремонтів пошкоджених багатоквартирних будинків. Детальніше: /news/34667.html

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: