П'ятниця, 31 травня 2024 17:03

31 травня відбулась роз’яснювальна зустріч представників України та Молдови з Європейською Комісією щодо офіційного скринінгу в рамках переговорних розділів 22 «Регіональна політика та координація структурних інструментів»

Окремо обговорено принципи та можливі підходи до розбудови інфраструктури управління структурними фондами, враховуючи розмір території та адміністративний устрій України, а також потенційні обсяги фінансування.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з з іншими Міністерствами та державними органами влади провели значну підготовчу роботу до роз’яснювальної зустрічі.

«Це важливий крок на початку Переговорного процесу щодо вступу України до ЄС, ми сподіваємось на плідний діалог який поглибить розуміння Політики згуртованості ЄС та існуючих інструментів її реалізації. Взаємодія при виконанні скринінгу та подальша імплементація актів права ЄС потребуватиме значних ресурсів, у цьому контексті ми розраховуємо на ефективну комунікацію та плідну співпрацю з нашими європейськими колегами» — зазначила у вітальному виступі заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.

У ході зустрічі були розглянуті принципи та підходи ЄС до розробки, затвердження та реалізації програм фондів політики згуртування, вимог та стандартів до формування державної політики, спрямованої на регіональний розвиток. Окремо було наголошено щодо необхідності продовження подальшого виконання заходів, спрямованих на імплементацію актів права ЄС зі статистики в Україні, зокрема, щодо втілення європейських статистичних вимог у національне законодавство. Для досягнення повної та ефективної імплементації актів права ЄС, є також необхідним здійснення відповідних заходів з імплементації розділу 18 «Статистика» щодо внесення змін у національне законодавство для збільшення фінансування та підвищення якості технічного та людського забезпечення.

Представники делегації Української Сторони зазначили, що окрім більш глибокого розуміння політики згуртованості ЄС та реалізації реформ, потрібна також допомога у підвищенні інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні.

Водночас Україна активно працює над виконанням рекомендацій, сформованих Європейською Комісією в рамках Звіту про розширення за 2023 рік і почала впровадження окремих інструментів, зокрема, «Механізм сполучення Європи» (CEF) та Interreg NEXT.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: