Вівторок, 23 квітня 2024 10:21

Українські Університети стають основою для євроінтеграції та підвищення спроможності громад

Міністерство відновлення та Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана уклали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю. Сторони домовились про спільну роботу по ключовим напрямках відновлення та підвищення інституційної спроможності громад.

Спільно з науковцями працюватимемо над

  • вдосконаленням процесів відновлення регіонів, територій та інфраструктури, що постраждали внаслідок збройної агресії;

  • підвищенням інституційної спроможності територіальних громад та якості місцевого самоврядування;

  • запровадженням європейських стандартів у сфері освітньої діяльності та підготовки майбутніх фахівців у сфері відновлення;

  • розвиток професійної компетенції працівників Міністерства відновлення.

«Ми вже маємо позитивний досвід співпраці з науковцями університету, які активно долучились до роботи над оновленням Державної стратегії регіонального розвитку, яка спрямована на посилення регіонального розвитку. Підписання меморандуму декларує нашу спільну роботу у важливих сферах життєдіяльності країни, зокрема й на шляху до повноцінної інтеграції України в ЄС», – зазначила Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Українські Університети можуть стати тією платформою для діалогу та обміну досвідом між викладачами, студентами,громадськими організаціями та урядовими установами щодо євроінтеграційних питань. Забезпечать необхідну експертизу, навчання та дослідження для підготовки кваліфікованих кадрів для формування розуміння процесу євроінтеграції в суспільстві.

Домовились проводити консультації, регулярні комунікативні заходи для обговорення визначених у меморандумі напрямків роботи та перспективні напрямки співпраці.

Меморандум підписали, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна та виконуючого обовʼязки ректора Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Дмитро Лукʼяненко.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: